Bij tuinieren denkt u waarschijnlijk niet gelijk aan de herfst. Toch is het belangrijk om in de herfst uw tuin alvast winter klaar te maken. Tuinonderhoud in de herfst zorgt ervoor dat u aankomend voorjaar weer kunt genieten van uw mooie tuin.

Tuinonderhoud in de herfst

Plantentuinonderhoud_in_de_herfst

Onder het tuinonderhoud in de herfst wordt vooral het planten en verplanten bedoeld. Ook hierbij denkt u waarschijnlijk vooral aan het voorjaar. Toch is de herfst juist een uitstekende tijd om uw tuin te verplanten. Dit komt doordat de grond nog warm is van de zomer, maar ondertussen vochtig van de regen. De wortels van de planten kunnen hierdoor goed wennen aan de grond en snel een eigen plekje vormen. Bloembollen die u in de herfst plant, komen in het voorjaar op het juiste moment uit.

Snoeien

De herfst is ook een hele goede periode om bomen, planten en struiken te snoeien. Wanneer u te laat snoeit, kunnen bomen, planten en struiken vergaan. Het is dus belangrijk om hier op tijd bij te zijn! Vooral het snoeien van een Vlinderstruik is erg belangrijk. Als u uw Vlinderstruik snoeit, kunt u hier het hele jaar nog van genieten! Daarnaast dienen Coniferen en Klimrozen ook gesnoeid te worden.

Gazon, vijver & afdekkentuinonderhoud_in_de_herfst

Naast het planten en snoeien is er ander tuinonderhoud in de herfst dat erg belangrijk is.

Uw gazon moet ook goed gemaaid worden en alle bladeren van het gazon geplukt. De bladeren zorgen er namelijk voor dat uw gazon te weinig zonlicht krijgt. Hierdoor kunnen lelijke plekken op het gazon komen.

Potplanten en bloembedden moeten bedekt worden voor de vorst. Dit gebeurd vaak door ze op een beschermde plek te zetten of de bloemen in bladeren of ander materiaal te bedekken.

Heeft u een vijver? Dan is het in de herfst belangrijk dat u deze met een afdeknet beschermt tegen alle bladeren. U kunt de vijver ijsvrij houden door een luchtpomp te plaatsen en er voor kiezen de waterpomp uit te zetten voor de vorst. Daarnaast is het verstandig om de vijver nog een keer goed schoon te maken aan de zijkanten voor een mooie en schone vijver.

Tuinonderhoud in de herfst bij Klaverentuintuinonderhoud in de herfst

Houdt u niet zo van tuinieren of kijkt u op tegen de herfstonderhoud? Gebroeders van Klaveren helpt u graag bij het onderhoud van u tuin. Neem contact op voor een afspraak!

Telefoonnummer: 06-34385594
E-mail: info@klaverentuin.nl

Contact