tuintrends 2018

De laatste jaren is er veel veranderd in het ontwerp en design van tuinen. Ook in 2018 worden weer verrassende trends in tuinen verwacht. Hier zijn 5 tuintrends 2018 die we verwachten veel te gaan zien.

Tuintrend 1: Natuurlijke materialentuintrends 2018

De afgelopen jaren was de minimalistische tuin helemaal in. We zagen veel tuinen met een strak design en veel bestrating. In 2018 zal het gebruik van natuurlijk materiaal steeds meer terug komen. Het gebruik van veel groen, bruin en natuursteen komt terug. In de tuinen gaan we steeds meer beplanting zien. De tuin hoeft niet meer modern en strak te zijn, maar mag meer een gezellig en natuurlijk karakter hebben. Veel bloemen, planten en groen gecombineerd met steen en hout.

Tuintrend 2: Modern en klassiek gecombineerd

Een trend die voortborduurt op de vorige trend is de combinatie tussen modern en klassiek. We gaan meer klassieke tuinen zien met groen, bomen, planten en hout. Dit wordt echter steeds vaker gecombineerd met een moderne tuininrichting. Zo zien we bijvoorbeeld veel moderne loungemeubels in een klassieke tuin staan. Deze combinatie maakt de tuin heel gezellig en speels.

Tuintrend 3: Speelplaatsen in de tuin

Speeltoestellen staan al in veel tuinen, het verschil met deze tuintrend in 2018 is dat de speeltoestellen in de tuin vaker voor jong en oud worden ingezet. Niet alleen voor kinderen komt in de tuin meer ruimte voor speeltoestellen, maar ook voor tieners, volwassenen en dieren. Zo zien we tafeltennistafels, zandbakken, zwembaden, jacuzzi’s, jeu de boules en houtkorven. De tuin is een plek om te ontspannen voor jong en oud.

Tuintrend 4: Grote eetgedeeltes

Niets is zo gezellig als in de zomer buiten eten. Een heerlijke BBQ of een gezellige borrel in de tuin. Deze tuintrend van 2018 is dan ook een trend waar wij heel blij van worden. De eetgedeeltes in de tuin worden steeds groter. Goede stoelen, een groot loungegedeelte en een grote eettafel zien we steeds meer. Daarnaast zien we ook steeds vaker een buitenkeuken in de tuin of veranda.

Tuintrend 5: Zen

Een tuin is een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Moderne tuinen worden gecombineerd met klassieke tuinen. In 2018 gaan we zien dat dit helemaal in balans wordt gemaakt om een tuin tot optimale ontspanningsplek te realiseren. Hierin zien we een relax gedeelte in de tuin, vaak een schaduwplek en gedeelte met water als een vijver. Een tuin waarin iedereen helemaal tot rust komt, zen wordt en relaxt.

Naar welke tuintrend 2018 kijkt u uit? Wilt u eens samen met ons nadenken over de mogelijkheden voor uw tuin? Wij maken graag een voorstel voor u. Neem contact met ons op voor meer informatie.