lenteklaar

De lente is begonnen! Dit houdt in dat de dagen eindelijk weer wat langer duren, de zon begint te schijnen en de natuur begint te bloeien. Tijd om de tuin lenteklaar te maken! Wanneer de zon schijnt, is het helemaal niet erg om de tuin in te gaan. Met deze handige tips kunt u direct aan de slag zodat u deze zomer kunt genieten van uw tuin.

Verwijder alle onkruid

We vinden het heerlijk dat het lentezonnetje weer gaat schijnen. Het onkruid vindt dit ook. Wanneer de lente begint, gaat ook het onkruid weer groeien. Om ervoor te zorgen dat het onkruid niet ver komt, kunt u het beste vroeg beginnen met het verwijderen ervan. 

Het gras maaien

Met het regenachtige en koude weer van de afgelopen maanden, bent u waarschijnlijk niet veel bezig geweest in de tuin. Helaas is dit vaak het eerste te zien aan het gras. Wanneer de temperaturen stijgen boven de 5 graden, begint het gras al te groeien. Het maaien begint dus ook alweer vroeg in de lente.

Bomen en bloemen snoeien

Veel bloemen en bomen moeten al gesnoeid worden in maart of april. Bijvoorbeeld bij rozen en hortensia’s, moet u er vroeg bij zijn. Vaak is de beste periode om deze bloemen te snoeien al begin maart.

Heg knippen

De heg is vaak één van de belangrijkste onderdelen van de tuin. Het dient als afscheiding voor privacy, maar is ook de eyecatcher van de tuin. Uw heg kunt u strak knippen door het twee keer per jaar te doen. Van beneden naar boven, waarbij de onderkant wat breder is dan de bovenkant. Hierdoor krijgen alle takken genoeg zonlicht, waardoor de heg in een mooie staat blijft.

Bloemen en zaden van het voorjaar

De lente staat bekend om verschillende voorjaarsbloemen. In deze periode zien we vaak narcissen, krokussen en hyacinten binnen staan. Nadat deze zijn uitgebloeid in uw woning, kunt u ze buiten plaatsen. Het jaar daarop zullen deze dan in uw tuin gaan bloeien. Wilt u graag zonnebloemen in de tuin deze zomer? Dan is het begin van lente ideaal om deze te planten in uw tuin. In juni en juli komen deze planten dan uit en geniet u al van uw zonnebloemen.

lenteklaar

Geef uw tuin water

Alle bloemen, planten en bomen hebben in de lente water nodig. Ze drogen snel uit wanneer er weinig water valt en de temperatuur stijgt. Net als in de zomerperiode, kunt u dit het beste in de avond doen. Hierdoor is de kans op verbranding minder groot.

Het terras klaar maken

Veel mensen zetten het terras tijdens de winterperiode binnen of onder beschermhoezen. Hiermee beschermt u dan ook erg verstandig uw tuinmeubilair tegen het zware weer. Wanneer de temperatuur stijgt, kunt u al uw meubilair weer buiten zetten en met een hogedrukspuit uw terras schoonspuiten. Uw terras wordt zo weer schitterend en lenteklaar.

Opfleuren

De lente staan bekend om de vrolijkheid en de lentekriebels. Hier hoort een vrolijke en gezellige tuin bij. U kunt gemakkelijk uw tuin, terras of balkon opfleuren met kleurrijke bloemen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van fleurige accessoires zoals bloempotten, decoraties, kussen en tafelaccessoires. Uw tuin krijgt direct een fleurige en vrolijke uitstraling!

Lenteklaar maken door een hovenier

Heeft u geen tijd om aan de gang te gaan in uw tuin of heeft u geen groene vingers? Het lenteklaar maken van uw tuin nemen wij graag uit handen. Gebroeders van Klaveren is een hoveniersbedrijf die u graag adviseert over het lenteklaar maken van uw tuin. Neem vrijblijvend contact met ons op voor tuinontwerp, tuinonderhoud of aanleg van uw tuin. Daarnaast kunnen we uw tuin ook bestraten.